Fotoğraf Akademisi İlk Mezunlarını Verdi


             


              İstanbul Şehir Üniversitesi Fotoğraf Kulübü 3. yılında büyük bir organizasyona imza attı. Bu yıl PhotoWorld’ün basın sponsorluğuyla gerçekleşen ve farklı dernek, üniversite ve medya kuruluşlarından deneyimli isimlerin tecrübelerini paylaştığı Fotoğraf Akademisi’nde fotoğraf her yönüyle sunularak katılımcıların geniş bir vizyona sahip olmaları ve sektörden uzman isimlerle tanışmaları sağlandı.



National Geographic Türkiye ve Atlas dergilerinin deneyimli fotoğrafçısı Ali İhsan Gökçen’in “İstanbul’da akademik anlamda yapılan en iyi fotoğraf organizasyonu” olarak nitelendirdiği Fotoğraf Akademisi’ne gelen birçok başvuru arasından ilk başvuran 120 kişi katılma hakkı elde etti. 17’den 70’e kadar geniş bir yaş aralığındaki katılımcıların %10’u Şehirli öğrencilerden oluşurken %90’ı ise farklı meslek gruplarından alanında seçkin bireyleri, emeklileri ve öğrencileri kapsıyor.


6 haftanın sonunda düzenlenen sertifika törenine tecrübeli fotoğrafçılardan İbrahim Zaman ve İzzet Keribar birlikte katıldı. Tören sonunda hamarat öğrencilerin hazırladıkları “Beş Çayı” adı verilen ikram faslından sonra katılımcılar bu program sayesinde İstanbul Şehir Üniversitesi ile tanıştıklarını ve sıradaki Fotoğraf Akademisi’ni sabırsızlıkla beklediklerini belirttiler. Program sonunda yapılan ankete göre en beğenilen konuşmacının Milliyet gazetesinin deneyimli foto muhabiri Ercan Arslan olduğu belirlendi.  Programa katılan diğer deneyimli isimler ise şöyle;

Fotoğraf’a Giriş – Prof. Mehmet Bayhan

Fotoğraf'a Genel Bakış - Serkan Turaç / İFSAK

Fotoğraf Etiği – Yalçın Savuran / İFSAK

Basın Fotoğrafçılığı – Ercan Arslan / Milliyet

Haber Fotoğrafı – Selahattin Sevi / Zaman

Spor Fotoğrafçılığı Emre Oktay / Hürriyet

Manzara Fotoğrafçılığı – Turgut Tarhan / Atlas

Makro ve Soyut Fotoğraf – Murat Gür / PhotoWorld

Vahşi Yaşam FotoğrafçılığıSüha Derbent

Portre Fotoğrafçılığı – Mehmet Arslan Güven / Hacettepe Üniversitesi

Mimari Fotoğrafçılığı Prof. Dr. Özer Kanburoğlu / Kocaeli Üniversitesi

Türkiye’de National Geographic Fotoğrafçılığı – Ali İhsan Gökçen / NG Türkiye

Fotoğrafta Analiz, Eleştiri ve Anlamlandırma Kamil Fırat

Fotoğraf ve Felsefe İlişkisi Faruk Atalayer / Anadolu Üniversitesi

Fotoğraf Üzerine Düşünmek Selahattin Nemlioğlu

50 Yılı Aşkın Tecrübe – İzzet Keribar ve İbrahim Zaman

Yorumlar

Popüler Yayınlar